Ruilkringen, WhatsApp-groepen op je werk, familie app-groepen, een WhatsApp-groep voor de school van je kind en buurtpreventie WhatsApp-groepen. WhatsApp is steeds meer verweven met ons dagelijks leven. Dat zorgt voor enorm veel plezier en positieve effecten. Maar er zitten ook negatieve aspecten aan. Regelmatig blijkt in het nieuws dat het gebruik ervan nog niet in (ongeschreven) regels is gegoten. Want wat zijn de regels?

Klik hier om direct naar de enquête te gaan.

Samenwerking tussen scholen en een ondernemer

Dit project is een samenwerking de Friese digitaal maatschappelijke ondernemer Didier Kick (Keerwater), Renze Tjoelker van het Practoraat Digitale Weerbaarheid (ROC Friese Poort) en Deike Schulz van het lectoraat Organisations & Social Media (NHL-Stenden). Bij dit project staat de socratische dialoog centraal als onderdeel van ‘Betekenisvolle Communicatie’, ‘Reflectief Online Leiderschap’ (Lectoraat OSM) en het ‘Moreel Kompas’ (Practoraat Dicitale Weerbaarheid). Doormiddel van iteratief onderzoek onder studenten en burgers willen wij begrijpen wat de ongeschreven regels in het gebruik van Whatsapp zijn (zowel privé als zakelijk) en hoe wij praktische handvaten kunnen ontwikkelen voor de communicatie in Whatsapp groepen.

Doe mee aan de enquête en maak kans op een boekenbon ter waarde van 20 euro

Voorafgaand aan het project willen wij informatie verzamelen wat mensen bezighoudt met betrekking tot het voeren van gesprekken in Whatsapp groepen. Wat gaat goed, wat kan beter, wat kunnen wij leren over de communicatie in Whatsapp groepen? Het doel hiervan is uiteindelijk socratische dialogen te organiseren waarin we tot een overeenstemming komen over het gebruik van WhatsApp: een WhatsApp etiquette. Help je ons mee? Ga dan naar keerwater.nl/whatsapp, vul de enquête in en geef je op (optioneel) voor deelname aan een van de gesprekken. Onder de deelnemers van de enquête verloten wij drie boekenbonnen ter waarde van 20 Euro. Je gegevens worden geanonimiseerd verwerkt en alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, dit zal niet aan derden worden verstrekt.

Klik hier om naar de enquête te gaan.